DEKANIMIZIN TÜRK VETERİNER HEKİMLİK EĞİTİMİNİN 177. YILI KUTLAMA MESAJI

Yayınlanma Tarihi: 28-10-2019

Ülkemizde 23 Ekim 1842 tarihinde eğitim ve öğretimine başlayan Veteriner Hekimliği, dünyanın en saygın mesleklerinden biri olma özelliğini sürdürmektedir. Sadece hayvan sağlığını değil, koruyucu hekimlik başta olmak üzere insan sağlığını da temel alan Veteriner Hekimlik eğitimi; ülkemizde eğitim kalitesi, iş sahası  ve mesleki sorumluluk hissi yükleyen hekimliğe bakış açısıyla itibarını her geçen sene katlamaktadır. Memleketimize ahlaklı, bilgili, milli değerlerine bağlı, insancıl, modern ve çalışkan Veteriner Hekimler kazandırma çabası içinde olan biz akademisyenler, omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Sürekli üreterek, gelişimimizde hız kesmeyerek, bulunduğumuz konumun hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu özel günlerde, hekimlik mesleğimizin haklı gururunu yaşıyor ve bu gururu tüm meslektaşlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Bu duygularla, tüm meslektaşlarımın ve adaylarının Türk Veteriner Hekimliği Eğitim ve Öğretiminin 177. yılını tebrik ediyor, birlikte kutlayacağımız nice seneler diliyorum.

Prof. Dr. Orhan ÖZBEY

DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı