DEKANIMIZIN 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Yayınlanma Tarihi: 16-10-2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan ÖZBEY, tüm dünyada her yılın 16 Ekim’inde kutlanan Dünya Gıda Günü vesilesiyle bir tebrik mesajı yayınladı. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) bu yıl ki sloganının “Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenmeyle açlığa son verilmiş bir dünya” olduğunu kaydeden Prof. Dr. ÖZBEY, “Dünyadaki açlık ve sefaletin önlenmesi için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Eldeki veriler, her yıl 600 bin insanın güvenilir olmayan gıdalara bağlı olarak hastalandığını, bunlardan 420 bininin ise hayatını kaybettiğini gösteriyor. Günde 25 bin insanın gıda alamamaktan ötürü açlıktan öldüğü bildiriliyor. Dünyanın bir yarısı aşırı beslenme ve obezite problemi yaşarken, diğer yarısı hem sağlıksız beslenme hem de açlık sorunuyla boğuşuyor. Çarpık beslenme ile gıda maddelerinin sağlıksız ve güvensiz olması, insanlığın en büyük handikaplarından biri olarak karşımızda duruyor. Umut ediyorum ki, bu kötüye gidiş en kısa zamanda kontrol altına alınır. Bizler de önce insani sonra mesleki açıdan üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu vesileyle 16 Ekim Dünya Gıda Gününü kutluyor, insanlık için sağlıklı yarınlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.